
PONIEDZIAŁEK 08.12.2025
Śniadanie I: chleb z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup, ogórek zielony, herbata z nutką mięty i z cytryną (1,3,6,7,9,10)
Śniadanie II: gruszka
Obiad: zupa krem z brokuł, makaron świderki na słodko z masłem i twarogiem, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: kołaczyk z budyniem, mleczko czekoladowe (1,3,6,7)
WTOREK 09.12.2025
Śniadanie I: baton pszenny z masłem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, miód, herbata (1,6,7,)
Śniadanie II: warzywa i owoce do chrupania ( kalarepa, marchew, jabłko)
Obiad: rosół na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem gwiazdki i natką pietruszki, ryż gotowany na sypko, kurczak w sosie słodko- kwaśnym, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: deser mleczny Monte, mandarynka (6,7,8)
ŚRODA 10.12.2025
Śniadanie I: chleb z masłem, pasta jajeczna z avokado i szczypiorkiem, papryka kolorowa, herbata z nutką rumianku i z cytryną (1,3,6,7,9,10)
Śniadanie II: owoce- pomarańcza
Obiad: zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem i natką pietruszki, placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: Koktajl owocowy, wafelki ryżowe (6,7,8)
CZWARTEK 11.12.2025
Śniadanie I: bułka cebulowa z masłem, pasta domowa z kiełbasek, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem (1,3,6,7,9,10)
Śniadanie II: owoce- jabłko
Obiad: rosół na wywarze mięsno-warzywnym z lanym ciastem i zieloną pietruszką, puree ziemniaczane, filet z ryby miruny, surówka z marchewki i ogórka kiszonego z sosem jogurtowym, kompot owocowy (1,3,4,6,7,9,10)
Podwieczorek: Actimel, banan (6,7)
PIĄTEK 12.12.2025
Śniadanie I: chleb z masłem, pasta z makreli wędzonej, pomidor z cebulką, rzodkiewka, herbata z nutką rumianku i z cytryną (1,3,4,6,7,9,10)
Śniadanie II: mandarynka
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami i koperkiem, kluseczki kładzione na maślance z bananem, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: Mus owocowy
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne













