PONIEDZIAŁEK 13.10.2025
Śniadanie I: baton pszenny z masłem, twaróg na słodko z owocami (brzoskwinia, borówka, kiwi), kawa zbożowa z mlekiem (1,6,7,9,10)
Śniadanie II: sok warzywno- owocowy
Obiad: zupa cebulowa z grzankami, ryż paraboliczny gotowany na sypko, gulasz drobiowy, fasolka zielona szparagowa, kompot owocowy (1,3,6,7,8,9,10)
Podwieczorek: maślanka truskawkowa, ciastko zbożowe, owoc- pomarańcza (1,6,7,8)
WTOREK 14.10.2025 DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ
Śniadanie I: bułka cebulowa z masłem, pasztet królewski, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem (1,6,7,9,10)
Śniadanie II: owoce- arbuz
Obiad: krupnik na wywarze mięsnym z zieloną pietruszką, ziemniaki, filet z ryby miruny, surówka z kapusty kiszonej i marchewki z koperkiem, kompot owocowy, (1,3,4,6,7,9,10)
Podwieczorek: Jogurt owocowy, owoc- banan (6,7)
ŚRODA 15.10.2025
Śniadanie I: chleb z masłem, kiełbaski na gorąco, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata z nutką melisy i z cytryną (1,6,7,9,10)
Śniadanie II: owoce- jabłko
Obiad: zupa ogórkowa zabielana z koperkiem, makaron kokardki z sosem truskawkowym , kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: baton pszenny z masłem, twarożek śmietankowy, zielony ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa (1,6,7,9,10)
CZWARTEK 16.10.2025
Śniadanie I: bułka kajzerka z masłem, szyneczka drobiowa, ser capresi, pomidor z zieloną cebulką, herbata z cytryną (1,6,7,9,10)
Śniadanie II: owoce- gruszka
Obiad: rosół na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem nitki i zieloną pietruszką, ziemniaki, klopsiki wieprzowe, marchew zagęszczana, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: Mleczko smakowe, biszkopty bezcukrowe, owoc- pomarańcza (1,3,6,7)
PIĄTEK 17.10.20245 Światowy dzień owoców i warzyw
Śniadanie I: chleb z masłem, ser żółty Gouda, WARZYWNA FARMA ( ciasto szpinakowe na słono, warzywa- papryka kolorowa, awokado, pomidorki, por, ogórek zielony, roszponka, rzodkiewka),herbata z cytryną (1,6,7,)
Śniadanie II: owoce- melon
Obiad: zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem i natką pietruszki, kasza manna gotowana na mleku z masłem i cynamonem, kompot owocowy (1,3,6,7,9,10)
Podwieczorek: Mus owocowy
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne